Video – Testovanie kurzu Excel III. pre pokročilých

článok na blog uverejnený: 10. októbra 2024

Poznáte to – riadky ťahajúce sa do nekonečna, stĺpce bez konca a plno údajov medzitým. Kto sa v tom má vyznať? Ako má človek v takých veľkých tabuľkách nájsť práve tých pár súčtov alebo výstupov, ktoré potrebuje? Keby to mal hľadať manuálne, trvalo by to bezpochyby celú večnosť. Niekedy totiž nestačí len formátovanie a funkciu SUM.

Našťastie tvorcovia Excelu mysleli na všetkých. Stačí ovládať pár funkcií alebo sa pohrať s kontingečnou tabuľkou a práca s veľkými dátami je zrazu hračka. Občas sa treba posunúť od základov a siahnuť na pokročilejšie nástroje a práve s tým vie pomôcť kurz Excel III. – pre pokročilých.

Čo vás na kurze čaká?

Okrem práce s kontingenčnými tabuľkami sa naučíte rôzne spôsoby zaokrúhľovania, funkcie na štatistický výpočet, zaokrúhľovacie funkcie, logické funkcie, počítanie s dátumom a časom, zabezpečenie hárku a ešte mnoho ďalších zaujímavých tém.

Kurz je ideálny pre tých, ktorí už ovládajú základy Excelu, chcú ho používať efektívnejšie a hľadajú spôsoby, ako si uľahčiť analýzu dát. Pre lepšiu predstavu som pre vás video, v ktorom je vysvetlené fungovanie základnej kontingenčnej tabuľky a funkcia VLOOKUP.

Kurz Excel III. pre pokročilých

Lektor: Daniel Dobrovodský

Tester kurzu a autor videa: Andrea Žitňanová

autorom článku je: Andrea Žitňanová
Aďa vyštudovala cestovný ruch a marketing v Rakúsku, ale COVID-19 prekazil jej plány pracovať v turizme. Za srdce ju však chytila grafika a marketing, ktorej sa začala naplno venovať. Má blízko aj k environmentálnym témam a všetky tieto záujmy skĺbila dokopy na pozícii komunikačnej manažérky na Ministerstve životného prostredia, kde mala na starosti sociálne siete, písanie článkov a výpomoc s vizuálmi na projekte o kvalite ovzdušia na Slovensku. Vo svojom voľnom čase rada ilustruje pre deti a trávi čas v prírode.

Páčil sa vám článok? Pošleme vám podobné.
Aktivujte si okamžité zasielanie noviniek a článkov – už vám od nás nikdy nič neunikne. Môžeme vás okamžite informovať o aktuálnej akcii, novinke, špeciálnej kampani či zľave alebo novom článku na našom blogu. Akonáhle sa u nás v novinkách niečo zmení alebo pridá, do pár minút vám automaticky posielame email s odkazom na novinku na našu stránku. A odhlásiť sa môžete kedykoľvek. Nič neriskujete.


Nikam neodchádzajte, pozrite si naše novinky, akcie alebo si
prečítajte ďalšie podobné články:

Podobné články z kategórie
Excel, excel funkcie, excel vzorce, funkcie v exceli, kontingenčná tabuľka, kurz excel, VLOOKUP


Aktuálna akcia na IT kurzy a počítačové a marketingové kurzy v Bratislave